sobota, 20 grudnia 2014

Stromboli...

... czyli taka zawijana pizza. :)



STROMBOLI

ciasto na pizzę
0,5 kg pieczarek
4 pomidory
duża cebula
pęczek koperku
olej
sól
pieprz





Przygotować ciasto na pizzę. Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę posiekać w kostkę. Smażyć cebulę na odrobinie oleju aż stanie się szklista. Dorzucić pieczarki i smażyć aż wyparuje z nich cała woda. Doprawić koperkiem i przyprawami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Na środkową część rozwałkowanego na prostokąt ciasta nałożyć pokrojone pomidory. Na nie ułożyć pieczarki z cebulą. Farsz zawinąć w ciasto tak aby nie miał szans wypłynąć. Przygotować blachę wyłożoną papierem i przenieść pakunek odwracając go do góry nogami. Zawinięcia ciasta powinny znaleźć się na spodzie. Ciasto posmarować olejem i wstawić do piekarnika na 20 - 25 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...