środa, 27 sierpnia 2014

Babeczki z kremem orzechowym.


BABECZKI Z KREMEM ORZECHOWYM (proporcje na około 12 babeczek)

1 szklanka białej mąki pszennej
1 szklanka mąki razowej
2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki soli
3/4 szklanki kremu orzechowego (przepis tutaj)
1 szklanka mleka sojowego
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki cukru
2 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego
6 łyżek orzeszków ziemnych lub innych ulubionych

Piekarnik nagrzać do 175 stopni. W jednej misce wymieszać wszystkie suche, a w drugiej mokre składniki. Suche składniki powoli dosypywać do mokrych ciągle mieszając. Orzeszki ziemne posiekać ale niezbyt drobno i domieszać do masy. Ciasto powinno być gęste. Nałożyć do foremek babeczkowych (te, które tego wymagają natłuścić olejem) i piec przez 15 - 18 minut. Babeczki dość ładnie rosną prawie podwajając objętość.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...