MATANAWA ROLL (or DOLL)
20 g drożdży
2 szklanki białej mąki pszennej
2 łyżki cukru
1/2 szklanki ciepłego mleka roślinnego
2 łyżki oleju
Drożdże rozdrobnić widelcem w misce, w której potem wyrabiać się będzie ciasto. Dorzucić cukru i dolać mleka. Wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu na godzinę przykryte ściereczką. Po tym czasie dorzucić mąkę, dolać olej, wymieszać, zagnieść i znów odczekać godzinkę. Kiedy ciasto już urośnie, zagniatać je przez chwilę i uformować bochenek. Za pomocą namoczonego w oleju i odciśniętego z jego nadmiaru bawełnianego sznurka wykonać swoje ulubione wiązanie (na zdjęciu prezentujemy wiązanie zwane "matanawa"). Ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia i piec przez 20 minut w 170 stopniach.
Miłej zabawy! :)
A tutaj reszta propozycji:
Bite Cake
Sweet Super 33+ Pudding
Tight Chocolate
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz