Na początek deszczowego tygodnia, ale raczej na wieczór.
WINNE CIASTO CZEKOLADOWE
1,5 szklanki pszennej mąki razowej
1/3 szklanki kakao + troszkę do posypania formy
3/4 szklanki cukru
5 łyżek oleju + troszkę do wysmarowania formy
3 łyżki dżemu truskawkowego
1 szklanka czerwonego wina (my użyłyśmy agrestowego i też było pyszne)
1 łyżeczka sody
1/2 łyżeczki soli
Nagrzać piekarnik do 150 stopni. Wymieszać wszystkie suche składniki. Osobno wymieszać wino, olej i dżem. Połączyć wszystko i przełożyć do nasmarowanej olejem i obsypanej kakao formy do pieczenia. Piec przez 45 - 50 minut. Wystudzić! Można posypać cukrem pudrem wymieszanym z kakao. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz