czwartek, 6 listopada 2014

Pikantna marchewka udająca czipsy.

Pseudo czipsy z marchewki są pyszne i chyba sprawdziłyby się nie tylko do chrupania, ale i na przykład jako składnik nadzienia do naleśników.




CZIPSY Z MARCHEWKI

4 marchewki
3 łyżeczki oliwy
1/4 łyżeczki soli
wybrane przyprawy

Rozgrzać piec do 180 stopni C. Pokroić marchewkę za pomocą obieraczki do warzyw na cienkie długie plasterki. W misce rozrobić oliwę z solą i wybranymi przyprawami (np. pieprzem, papryką, curry). Obtoczyć marchewki w oliwie i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem. Piec jakieś 12 do 15 minut. Marchewki powinny być chrupiące, ale nie spalone (nam udało się to tylko w proporcji 2:1). :) Całość wystudzić przed podaniem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...